Blomsterprakt på Djurgården

Färgprakt kan man varje vår får uppleva på Djurgården i närheten av restaurang Ulla Winbladh/Nordiska museet. Detta i form av några rhododendron och azaleabuskar bland annat, samt syrener i omgivningen. Rhododendrons blommor är ju kraftfulla – såväl till färg som till form och att se flera buskage av denna växt är mäktigt, inte minst i sällskap med azaleor som också ingår i rhododendronsläktet. Tog mig en promenad efter jobbet den 24 maj för att njuta av det vackra.


Innan jag kommer till blommorna så kommer här en fasadbild på Banérgatan, den sydligaste delen av denna gata som går från Strandvägen upp till Gärdet. Sådana här tegelfasader är ju läckra alltså.


En tät syrenbuske med härlig färg och god doft. Sådant är trevligt att kunna få uppleva i storstadsmiljö, Sveavägen i all ära men motorcyklarna och avgaserna där är inte riktigt lika rogivande tycker jag…


Och så kom rhododendron med flera andra växter med kraftfull blomning.


Inte bara rhododendron utan också azaleor i olika färger.


Jag blev stående en bra stund vid dessa buskar…


Finns ju olika sätt att utforska Stockholm på vattnet. Trampbåt eller en av alla sightseeingbåtar som trafikerar stan. Sightseeingbåten på bilden bär namnet Dancing Queen som ju är en gammal ABBA-låt och varför då inte åka en sådan här båt till just Djurgården där ABBA-museet ligger.


Trampbåten från en annan vinkel.


Tjärblomster fanns att skåda längs Djurgårdsbrunnsvikens södra sida, norr om Rosendal.


Okej då, en till rhododendron då… 😉


En söt liten andfamilj som hade Isbladskärret som hemmafäste.


Det är häftigt med denna vildmark centralt i Stockholm. Här om våren skruder det av fågelliv, bland annat från hägerkolonin.


Bakom träden så såg jag Viking Cinderella avgå ifrån Stadsgården.


Den 147-år gamla Gurli kom in till Blockhusuddens brygga och jag steg ombord, dock bara för kort tur över till Kvarnholmen. I bakgrunden syns den gamla Djurgårdsfärjan Stockholms Ström 2 i parallellkörning med ångfartyget Norrskär.


Från Kung Rings trevliga salong kunde jag se folklivet på krogen/puben vid Nacka strand, innan vi fortsatte mot Larsberg där jag steg av.

/Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.