En avsvalkande bildserie i värmen…(Från en tur till Norröra 2 april)

Kan kanske passa bra att kyla ner sig lite med en bildserie från början av april, då det fortfarande låg lite vinter i luften. En tur ut till Norröra gjorde jag och mina vänner Kim och Niclas den 2 april.


Två långa bussresor skulle avverkas, först med 676 till Norrtälje och sedan 631 ut till Rådmansö. Från hållplatsen Östernäs affär så fick vi gå en knapp kilometer till Östernäs brygga.


Riddarfjärden på väg in mot Östernäs där vi inte var ensamma om att gå ombord strax efter klockan 10.


Mysig inredning på denna båt som ursprungligen gick i Göteborgs skärgård.


Bakom vassen så försvinner Riddarfjärden bort mot Söderöra, Svartlöga och Rödlöga. Jag och vännerna debarkerade båten vid Norröra.


Fortfarande en del is på flera håll, så det var tveksamt om man kunde säga att våren var kommen till Saltkråkan.


Men lite hasselhängslen var ju trevligt att se.


Efter en sväng till Norröras östra sida så tog vi oss sedan tillbaka mot Snickargården där vi kunde sitta i lä på en brygga intill.


Lite mysig Norrörabebyggelse.


Från början hade vi tänkt att åka till grannön Söderöra, men då förstärkningsbåten Angantyr till ordinarie båt Riddarfjärden enbart gick från Norröra på inturen så gick vi av där – för att missa den 109 år gamla Angantyr i trafik i Stockholms norra skärgård var inget vi ville.


Angantyrs systerfartyg är ångbåten Drottningholm som går i trafik under sommarhalvåret till just Drottningholm. Den ångbåten har dock en viss TV-historia bakom sig då den agerade som Saltkråkan 1 i TV-serien Saltkråkan som ju till största del spelades in på ön Norröra.


Riddarfjärden på ingående från Rödlöga, Svartlöga och Söderöra.


Förutom Norröra så hade Angantyr ett tillägg vid Gräskö innan vidare färd mot fastlandet. Som synes så var det ganska så mycket folk på Gräskös brygga, så överfarten från Gräskö till Östernäs tillbringade jag och mina vänner på soldäcket. Det blev rätt trångt ombord för en stund om man så säger…


Skeppsklockan i fokus och i oskärpan längre bort i bild syns Riddarfjärden vid Östernäs på Rådmansölandet. Här gick många av för vidare färd med sina bilar. Vi fortsatte dock mot Furusund där bussanslutningen fanns.


Båtens salong, där man tryckt in extra stolar så att så många som möjligt fick sittplats. Vi gick av båten vid Furusund och tog sedan bussen tillbaka mot Norrtälje. Trevlig färd med Angantyr på ovanliga vatten för nämnda båt, normalt går den under vintern sightseeingturer från centrala Stockholm. Sommartid går den till Drottningholm ifrån Klara Mälarstrand vid stadshuset, och den trafiken är sedan länge i full gång nu när detta inlägg publicerades 1 juni…

/Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.