Februaribilder

Några vinterbilder från februari då jag var ute med kameran en hel del.


Den 3 februari tog jag mig en rejäl långpromenad. När jag startade från Lidingö på sena förmiddagen hade jag ingen riktig bestämd idé om vart jag skulle, men efter en bussresa från Danderyds sjukhus så kom jag att hamna i Sollentuna. 😉 Från Edsberg/Edsbacka utgick jag promenaden som till stor del gick längs Edsviken söderut, och Edsviken är inte bara namnet på havsviken utan också på ett större villaområde i just Sollentuna.


Ett par färgglada hus vid Sörentorp.


Efter att ha varit från strandkanten en stund så kom jag tillbaka dit nere vid Rådan, norr om Ulriksdals slott. Och där fick jag minsann se spår av gnagare – ty man trots allt var i AIK-land för ett ögonblick…


Ulriksdals slottscafé är ett riktigt trevligt fik att stanna till på, och naturligtvis gjorde jag på långpromenaden från Sollentuna som kom att sluta i Ropsten senare. Men som sagt, en fika på det gemytliga slottscaféet först innan jag gick resterande bit.


9 februari hade det börjat bli kallt, och jag tog en liten fotorunda efter jobbet. Upp på Skinnarviksberget på Södermalm bland annat och njuta av en vacker solnedgång.


Åkte över med Djurgården 4 till Riddarholmen i det magiska, blåa ljuset.


Möte mellan pendellinjerna 85 och 89 där Kanholmen på 89:an gjorde ett tillfälligt stopp vid Söder Mälarstrand vilket inte ingår i den linjen normalt. 85:an är linjen som går över Riddarfjärden, medan linje 89 går från Klara Mälarstrand ut till Ekerö – vintertid till Jungfrusund medan sommarhalvåret trafikeras Tappström nära Ekerö centrum.


Den 10 februari vaknade jag upp till ett rimfrostigt Lidingö. Denna rimfrost kom emellertid att försvinna under den tid som det tog för mig och några vänner att ta oss till Nynäshamn…


…för en båttur ut till Ålö i den sydligaste delen av Stockholms skärgård. Båten var den klassiska Ö-båten Skarpö som gjort tjänst i skärgårdstrafiken i över 50 år. Från ett berg vid Ålö brygga togs denna bild.


På Mysingen lägger sig sällan isen, men i vikar som nära Ålö brygga fanns det i alla fall lite grann. 😉


Från Ålö kan man promenera/cykla/åka motordrivet fordon över till Utö. Det finns en broförbindelse över ett litet smalt sund. Södra Utö består till stor del av militärt område där i skjutområdet det råder tillträdesförbud till och från när det ska övas, vilket det gjordes denna lördag. Från Spränga brygga på Utö, som ligger intill Utö kyrka för övrigt, åkte vi sedan till fastlandet igen med Waxholm II till Årsta Havsbad.


En resa till Arholma gjorde jag och vännen Kim den 18 februari. Ca tre timmar hade vi iland på denna underbara ö som var vacker även på vintern kunde vi konstatera. 😉


En vintrig Bull-August gård där man sommartid kan bo på vandrarhem. Jag har själv gjort det för ca tio år sedan.


Vy mot restaurangen och dansbanan, samt så syns båken lite gömd bakom träden på höjden.


Här lämnar Hemfjord Simpnäs och ska gå över till Arholma igen, restiden däremellan är på 15 minuter. Vår hemresa från Simpnäs på Björkö hade kunnat gå smidigare, eftersom bussen på linje 636 fick tekniska problem och ställdes in så blev vi stående i snöfallet i denna by på landsbygden. Fyra timmar till nästa buss…Nej alternativet var bara att ringa efter en taxi. Lokala Väddö bilstation kom vi fram till och det kom till slut en taxibil o hämtade upp oss. Väldans trevlig chaufför som guidade oss upp till Älmsta. Taxinotan på ca 500 spänn tog Kim för att naturligtvis skicka vidare till SL. Från Älmsta kunde vi sedan åka hem utan problem.


Tunnelbana åker jag en timme varje vardag, och därför kan det vara skönt att variera sig lite genom att åka lite båt exempelvis. Det är ju något som skulle kunna passa mig att göra. 😉 Vacker skymning fick jag uppleva ombord Hättan på väg till Dalenum/Larsberg den 22 februari.


Uppe på Monteliusvägen på Södermalm den 28 februari tog jag denna takbild över Gamla stan i vinterskrud. Kallt var det vid fototillfället, ca 8-9 minusgrader och det blev inte varmare ju längre dagen gick…


…då jag åkte med Waxholm I från Strömkajen kl. 17:30 ut till Gåshaga. Kylan hade nu givit resultat i isläggning långt in på Saltsjön och även en del av Stockholms ström.


Månsken över Halvkakssundet som går mellan Lidingö och Ormingelandet. Färjan på bilden är Victoria I som går mellan Stockholm – Mariehamn – Tallinn. Tallinn är huvudstaden i Estland.

Det var några bilder från februari månad.
Vem vet när våren kommer…

/Mats Östman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.