Höstpromenad efter jobbet

Fint höstväder och med kameran med mig till jobbet idag så var jag bara tvungen att ta en promenad efter att klockan slagit 16:00 nere i ett kontorshus i Sätra Industriområde.


Från Sätra gick jag först mot Bredäng. Ålgrytevägen kom jag att följa bort mot Mälarhöjden, och en del av vägen går mellan Sätra och Bredäng längs tunnelbanespåren. Här på bilden kommer ett äldre tåg mot Norsberg, just denna tunnelbanemodell på bilden har gått i tunnelbanan i över 40 år! Nya vagnar är ju på gång som ska ersätta dessa.


Färgrikt med löv.


Från gult till grönt via rött…Busshållplatsen Mälarhöjdsbadet trafikeras av linje 135 som går ifrån Hägersten/Mälarhöjden till Vårberg och v.v.


Går man längs Ålgrytevägen norrut så passerar man ett väldigt trivsamt konditori i Bredäng – Lyran. Ligger högt beläget med god utsikt över Mälaren, förvisso en del träd ivägen men går man upp i tornet så bör heller inte träden störa. 😉


Men varför skulle träden störa en sådan fin höstdag som måndagen verkligen var. Den gula färgprakten i fokus syntes på Fågelön.


På vägen norrut passerade jag Mälarhöjden med dess villaområden, och där kom jag att se en ekorre vid en tomt, men tyvärr stack den iväg en tiondels sekund innan jag hann trycka på avtryckaren. Jag gick lite snopet vidare mot Klubbensborg där denna bild togs. Fritidsgården Klubbensborg är det som förvaltar byggnaderna på denna lilla halvö, där det finns olika möjligheter att övernatta då det bland annat finns vandrarhem och camping där. Finns där även ett café – Café Uddvillan.


Lövens färger stod verkligen i lågor nästan när det sena solljuset lyste upp.


Mellan Klubbensborg och Axelsberg hamnade jag ute på ett berg i närheten av 4H-gården Eoshäll. Med utsikt mot Bromma och flera Mälaröar fick jag se solen går ner bland molnen.


Stora Essingen ligger på denna bild som en suddig bakgrund till de röda och läckra lönnlöven.


Storstockholms Lokaltrafik innefattar numera även trafik på vattnet, och linje 89 som går från Klara Mälarstrand till Tappström, Ekerö är ett gott exempel på den utveckling som skett de senaste åren. Båten på bilden har namnet Kungshatt och är huvudsaklig båt på linjen. När isen lägger sig, om den nu gör det i vinter, så byts denna lättmetallbåt ut mot en isförstärkt stålbåt. Vid is på Mälaren så går man heller inte till Tappström utan till Jungfrusund, där färjorna över till Slagsta går ifrån.


Så försvinner Kungshatt bort mot Kungshättan och slutligen Ekerö.

Jag avrundade min ”After Work”-promenad vid Axelsberg därifrån jag åkte hemåt med tunnelbanan.
Så där ja, nu är veckan igång! 😉

/Mats Ö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.