En del av Lidingös natur

Ibland tar jag sovmorgon på helgerna, rätt ofta egentligen, och låter bli att åka på någon längre tur ut i Stockholms stora län. Men när det finns fina omgivningar kring där jag bor så gör det ju inget. Igår söndag gick jag en promenad här på Lidingö helt enkelt, och kameran åkte med förstås. 😉


Från Näset gick jag via Lidingövallen in i ett skogsparti längs södra delen av Kyrkviken. Direkt uppenbarade sig vitsippor i mängder!


Det börjar arta sig med grönskan nu.


Efter att gått över Ekholmsnäsvägen så gick jag in i de vackra markerna mot Långängen, och även då in i Långängen-Elfviks naturreservat vilket är ett av två naturreservat på Lidingö. Kappsta är det andra och är ett mindre område som ligger mellan AGA och Högberga vid vattnet. På bilden syns en del av Västra Långängskärret eller alternativt namn Långängssjön, där bland annat sångsvanen häckar. Och visst såg jag familjen Svan ute.


En idyll! Det som stör vid detta kärr/sjö är att en stor kraftledning går rätt över den, syns inte på denna bild men jag valde också att inte med den – för så vackra är inte kraftledningar kan jag tycka. 😉


Stora ängar kring Långängens gård där det finns ett café, finns även betande djur på delar av ängsmarkena. Jag fortsatte promenaden bort mot utkanten av Brevik.


Norr om Breviksbadet gick jag in i skogen igen. Breviksbadet är för övrigt ett bassängbad – dock utan vatten än så länge så aktiviteten var väl inte så hög där vid detta tillfälle. 😉


Sista biten gick jag längs Kottlasjön, innan jag avrundade vid busshållplatsen med det passande namnet Kottlasjön. Tegelbyggnaden på andra sidan sjön var tidigare ett vattenverk.


En sista ”gräslig” bild kommer här. Lidingö natur är vacker, så det känns rätt bra att bo på denna ö.

Nu verkar det som att värmen kanske kommer på riktigt till helgen så då blir det nya fotomöjligheter och nya naturupplevelser.

/Mats Ö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.