Norra Djurgården efter jobbet

Här kommer lite bilder från en promenad på Norra Djurgården i måndags efter jobbet. Temperaturen var uppe på ca 15 grader och det kändes riktigt skönt att strosa omkring ute i det som snart kallas det gröna. 😉 Från jobbet åkte jag tunnelbanan hela vägen till Ropsten. Jag började promenaden uppe i Hjorthagen och gick sedan ner mot Norra Djurgårdsstaden och vidare ut i nationalstadsparken.


En brytning mellan det gamla och det nya. I det här fallet tycker jag det är på ett positivt sätt, jag diggar åtminstone när fasader på nya kåkar inte bara är i färgerna vit, grå eller svart eller möjligtvis också gråbrunt…Variation är bäst!

Den stora tegelbyggnaden är Gasklocka 1, ritad av arkitekt Ferdinand Boberg. Det är inte första gången i denna blogg dessa gasklockor i tegel kommer med, men det är verkligen fantastiskt pampiga byggnadsverk väl värda att visas.
I samband med alla bostäder kring Norra Djurgårdsstaden så kommer ju även ett kulturområde införas, och detta blir kring Värtagasverkets gamla område. Spårvägsmuseet ska bland annat flytta hit så småningom, stänger på Södermalm i höst för övrigt.


Yes det är gäss, plus en gräsand. Men lite udda färg på den vänstra gåsen – som en hybrid av kanadagås och grågås. Den högra är i alla fall säkert en kanadagås.


Norra Djurgården har ett stort bestånd av gamla ekar.


Krokustider!


Inte bara krokustider, det är också snart blåsippetider! Nära Lappkärret finns ett område där det brukar växa mycket blåsippor, redan denna söndag var det ett antal stycken uppe.


Fiskmåsar som poserar på varsin sida på denna brygga vid Stora Skuggan.


Från fiskmås till havsörn! När jag gått förbi Fiskarsjöängen, nära Husarviken, så fick jag syn på denna stora rovfågel. Alltid lika mäktigt att se, och särskilt kul att se dessa så centralt. Bara för några veckor sedan såg jag en flyga över Gamla stan.


Guldaktig fasad på byggnad i Norra Djurgårdsstaden får en att tänka (och samtidigt rysa) på ett annat projekt i den här staden…Ett projekt som handlar om en guldformad byggnad på en mycket central plats vid vattnet, och där Nobelstiftelsen har ett stort engagemang. (Jovisst tänker jag på Nobel Center)


Ovanligt vacker dekorerad lyktstolpe!


Sälgen har börjat blomma och det nalkas med andra ord pollentider.


Avslutar med en bild från det icke vackra Ropsten! Det bästa med Ropsten är att man snabbt kan åka därifrån…Ropsten är ju en bytesplats från tunnelbanan till bussar och spårvagn mot Lidingö, och är en plats som jag besöker i stort sett dagligen. Jobbar i Sätra och har en timmes tunnelbanefärd varje vardag.

Nu ska det bli skönt med april snart! Våren är en underbar årstid,
tycker Mats Ö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.